Festivitate de absolvire pentru elevii Școlii Postliceale Sanitare Centrul de Studii Europene București!


22 iulie 2016……

Sala de festivități…..

Într-o atmosferă emoționantă, de sărbătoare a avut loc prima festivitate de absolvire pentru elevii Școlii Postliceale Sanitare Centrul de Studii Europene București!

Prima generație de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare „Centrul de Studii Europene București” tocmai părăsește băncile școlii încrezătoare în profesia pentru care s-au pregătit și în temeinicia competențelor dobândite!

Cuvântul de deschidere a aparținut domnului prof. dr. VIOREL ENEA, Președintele-Director General al Centrului de Studii Europene București : “ Felicit generația de absolvenți ai Centrului de Studii Europene București care a adăugat valoare generațiilor de absolvenți din centrele educaționale care formează Consorțiul Centrele de Studii Europene & Ștefan cel Mare și Sfânt și care ne vor reprezenta cu profesionalism la locurile de muncă viitoare. Rezultatele obținute la examenele de certificare trecute, numărul de angajări, demonstrează calitatea actului educațional desfașurat la nivelul tuturor Centrelor De Studii Europene.

“Îmi doresc dragi absolvenți, stimați elevi, distinși profesori și colaboratori să avem numai zile împlinite!” a fost urarea directorului școlii, prof. Elena – Liliana Murguleț.

“O zi implinită este ziua în care ați găsit răspunsul unei întrebări puse la începutul ei, ziua în care la sfarșitul ei vă puteți privi în oglinda fără rușine, ziua care a trecut și în care ați gustat bucuriile sufletului, ziua în care nu ați uitat să zâmbiti, să iubiți, să fiți iubiți și să vă arătați iubirea față de semeni!

Vă doresc ca fiecare zi să vă fie una împlinită!

Profesia pe care ați ales-o și căreia, sper și cred din toată inima, vă veți dedica cu tot sufletul , este o profesie generoasă, care imbină stiința de a trata fizicul pacientului cu arta de a tămădui sufletul acestuia.”

În mijlocul elevilor și profesorilor, la momentul solemn al depunerii juramântului asistentului medical , desfasurat sub bagheta sefului de promotie, Stan Ionut, s-au aflat invitați de seamă, reprezentanți ai partenerilor instituționali.

D-na prof. Mirela Nicoleta Craiu, inspector ISMB pentru învățământ particular și alternative educaționale, sub puternica impresie dată de prima participare la un asemenea moment de depunere de jurământ, a invitat viitorii asistenți medicali “să-și exercite profesia, cu dragoste față de oameni”.

OAMGMAMR, Filiala București a fost reprezentat de distinsa doamna, Anghelușa Lupu, director de îngrijiri Spitalul Universitar de Urgență „Elias”, care a sfătuit viitorii asistenți ca în profesie, să rămână întotdeauna fideli deontologiei și eticii profesionale.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, instituție medicală de prestigiu a fost reprezentat de către doamna director de îngrijiri, GIORGETA GROSU. Aceasta , cu rigoarea specifice atât asistentului medical, dar și militarului, a sfătuit tinerii absolvenți ca întotdeauna să rămână “frumoși” , în sensul cel mai frumos al cuvântului.

Cuvântul doamnei STELUȚA POPOVICI, directoarea de ingrijiri a Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”: “ Îi sfătuiesc să fie buni, să fie pricepuți și să facă cinste școlii care i-a format și să fie și ei îndrumători pentru colegii lor elevi.”
Momente de mare emoție, au fost cele în care au fost desemnați , sub ropote de aplauze, Profesorul Anului, Elevul Anului și s-a înmânat cheia școlii generației viitoare, 2017, de absolvenți.

Doamna profesor CRISTINA LAPTICI, profesorul anului, “dirijor” al primei generatii de absolventi, a invitat elevii “să facă cinste mentorilor și școlii pe care o reprezintă la locurile lor de muncă și in carieră.”

Domnul profesor NICUȘOR TĂNASE, îndrumătorul absolvenților de la calificarea BFKT a marcat reușita absolvenților, 100% procent de promovabilitate, invitându-i “să facă pași în profesia de asistent cu modestie și profesionalism.”

“Suntem la finalul anului școlar 2015-2016, un an împlinit! Vă doresc, dragi absolvenți, să fiți profesioniști și artiști, în același timp, pe scena asistenței medicale din România și Europa, să vă construiți cariere de succes, să vă amintiți cu nostalgie că ați fost elevii, Școlii Postliceale Sanitare Centrul de Studii Europene București, să vă cinstiti mentorii și să vă doriți , ca la rândul vostru să deveniți mentori pentru alte generații de asistenți!” a fost mesajul final al directorului școlii.